پوتین این مسئله را در جلسه هیات دولت روسیه اعلام کرده و گفته است که این واکسن بر اساس آزمایشهای صورت گرفته کارآیی خوبی دارد.
به گزارش گاردین،او گفت: ما واکسن ضد ابولا را ثبت کرده ایم. این واکسن تست های لازم را طی کرده است و این تست ها نشان می دهد واکسن ما کارایی بالاتر از سایر واکسن های مورد استفاده در جهان دارد. ورونیکا سکورتسووا، وزیر بهداشت روسیه هم در این جلسه به همراه پوتین بود و اعلام کرد روسیه واکسنی را ساخته است که منحصربهفرد است و معادلی در دنیا ندارد.
وزیر بهداشت روسیه گفته است دو مجموعه واکسن ضد ابولا توسط روسیه در ماه دسامبر سال 2015 ثبت شده است. به گفته وی یکی از واکسن های ساخت روسیه بر ضد ابولا می تواند ایمنی یاخته ای را 35 بار افزایش دهد و به همین دلیل ممکن است از این واکسن بر روی افراد مبتلا به ایدز نیز استفاده شود.
در حال حاضر واکسن تأییدشدهای برای درمان ابولا وجود ندارد و سازمان جهانی بهداشت اجازه تولید داروهای برای این ویروس از مسیری سریع (کوتاه کردن روند معمول تولید و تأیید دارو) را صادر کرده است.بیماری ویروسی ابولا و یا تب هموراژیک ابولا نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی می شود و می تواند از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد مبتلا به این بیماری و همچنین از طریق تماس با اشیای بیمار منتقل شود.
تلاشهای صنعت داروسازی در واکنش به بحران دوساله ابولا که به مرگ بیش از 11000 نفر در غرب آفریقا انجامید باعث تولید چندین نمونه واکسن امیدبخش شده است که هیچکدام بهصورت عمومی در جمعیتهای غیر آلوده(استاندارد طلایی برای ثابت کردن کارایی واکسن)آزمایش نشدهاند.